Рома постигна много важна победа с 2:1 над Сампдория в среща от 24-ия кръг на италианската Серия "А", която се игра на "Олимпико" в Рим.

Домакините владееха инициативата през голям период от мача и съвсем заслужено се поздравиха с успеха след който дишат във врата на Интер.

След победата си "Римските вълци" са 5-и в класирането с актив от 44 точки и са само на 1 пункт от 4-ия в таблицата, в случая "Нерадзурите".

Освен това победата е трета поредна за тима на Лучано Спалети.

Самп пък остава в близост до зоната на изпадащите и е на 17-ата позиция с 24 точки, като само 5 пункта делят тима от 18-ия Карпи. 

Алесандро Флоренци даде аванс на домакините в самия край на първото полувреме след удар с глава от няколко метра, с който изненада противниковия вратар.

Пероти удвои аванса на столичани пет минути след подновяването на играта, след полувремето. Той бе намерен от Ел Шаарави и с прекрасен удар от воле около границата на наказателното поле прониза противниковия страж.

В 57-ата минута при удар на играч на Сампдория Пянич отклони топката неволно във вратата си и така си вкара автогол, който на практика оформи крайния резултат.

В самия край на мача домакините оцеляха, след като Касани засече центриране на Додо, но нацели напречната греда.

РОМА - САМПДОРИЯ 2:1
1:0 Флоренци 45
2:0 Пероти 50
2:1 Пянич 57 автогол

РОМА: Шчесни, Майкон (66 - Джеко), Зуканович (46 - Дин), Манолас, Рюдигер, Кейта, Пянич, Пероти, Салах, Флоренци, Ел Шаарави (86 - Фалке)

САМПДОРИЯ: Вивиано, Касани, Силвстре, Ранокия, Додо, Барето (71 - Алварс), Сориано, Фернандо, Иван, Кореа (77 - Касано), Муриел (66 - Куалиарела)