Рома постигна изключително ценна победа с 3:1 над Карпи в среща от 25-ия кръг на италианския елит.

Мачът се игра на стадион "Алберто Браглия", а домакините така и не успяха да се противопоставят успешно на "Римските вълци".

След успеха на столичани тимът се нареди на 3-ото място в класирането с актив от 47 точки, но има мач повече от Фиорентина и Интер, които измести след днешния двубой.

Малко преди почивката Салах разтресе горната греда от близка дистанция, но в 56-ата минута се реваншира на Дин, след като му даде хубав пас и последният с топовен удар от далечна дистанция реализира.

Ласанга обаче изравни точно пет минути след това, след като бе намерен от свой съотборник в малкото наказателно поле пред опразнена врата.

Джеко покачи на 1:2 в 84-ата минута, след като получи страхотен пас в малкия пеналт от Салах и просто отклони топката във вратата, а крайният резултат в полза на гостите бе оформен от Салах, който все пак реализира в 85-ата минута от няколко метра.

Това е четвърти пореден успех на "Римските вълци" и същевременно доказателство, че отборът навлиза в добре познатата си стара форма под ръководството на Лучано Спалети.

КАРПИ - РОМА 1:3
0:1 Дин 56
1:1 Ласанга 61
1:2 Джеко 84 
1:3 Салах 85

КАРПИ: Белек, Романьоли, Суахер, Сабели, Галиоло, Кофие, Лоло, Крими, Мбакогу (79 - Ди Гаудио), Манкосу (54 - Ласанга)

РОМА: Шчесни, Манолас, Дин, Рюдигер, Ванкуер, Наинголан, Пероти, Салах, Флоренци, Джеко, Ел Шаарави (46 - Пянич)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1FqMHsWgRfI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>