Полузащитникът на Рома Миралем Пянич заяви, че Франческо Тоти заслужава уважение от всички заради това, което е постигнал през кариерата си. Капитанът на “вълците” все още не е сигурен за бъдещето си в клуба, след като договорът му изтича след края на сезона. 

“С него не сме един тип играчи. Невъзможно е да се сравняваш с Тоти, никой в света не може. Това, което той направи за Рома, никой не може да го постигне. Историята му е феноменална. Роден и израснал тук и играл цял живот за един клуба. Такъв велик футболист и човек заслужава уважение от всички и за мен е чест, че съм съотборник с него вече пети сезон. Да бъда всеки ден на тренировки с такъв човек е страхотно. 

Опитвам да науча много от него, но разликата между нападател и полузащитник е много различна, а ние сме различен тип играчи. Франческо е страхотен приятел и съотборник и пак повтарям - за мен е чест да бъда в един отбор с него”, заяви Пянич. 

“Започнахме сезона много добре и целта ни беше титлата. Очевидно е, че е трудно да се преборим с Ювентус, все пак те са велик отбор, въпреки че започнаха много слабо. По едно време имахме 15 точки преднина пред тях, но загубихме много лесни точки. 

Юве направи страхотен обрат и невероятна серия, с което се върнаха на върха, докато ние не бяхме толкова постоянни, за да останем на върха. Всеки от нас искаше повече, но сега ще трябва да се борим за второто място, което пак ще е нещо. Все пак дава право на директно участие в Шампионската лига”, добави босненецът.