Треньорът на Рома заяви, че отпадането на тима от Шампионската лига няма да промени плановете на клуба. „Вълците“ загубиха с 0:3 у дома от Порто, след като останаха с 9 души на терена още през първото полувреме.

„Допуснахме загуба в най-важния ни мач, който можеше да промени сезона ни. Сега обаче трябва да се справим с това. Не контролирахме добре топката, а това беше основната ни задача. Трябваше да се преорганизираме, но допуснахме гол, а след това останахме с 10 души на терена, което бе много трудно. Червените картони на Даниеле Де Роси и Емерсон бяха наивни. Губехме много често топката, което ни провокира да правим грешки и нарушения. Но е показателно, че и в двата мача от плейофите не завършихме с 11 души на терена“, разочарован бе Спалети.

„Няма да променим нищо заради тази загуба. Предстои ни тежък период. Хората ще ни сочат с пръсти и ще ни карат да се чувстваме виновни, но ние трябва да се възстановим. Ще се концентрираме към предстоящите ни мачове.

В предишните 15-16 мача не бяха ни гонили играчи, а това, което се случи в последната седмица е ново за мен“, каза още Спалети.