Лучано Спалети заяви, че е оптимист преди домакинството на Рома на Астра Гюргиу в Лига Европа. Румънците изхвърлиха Уест Хем в плейофите на турнира и Спалети не пропусна да предупреди играчите си.

„Астра е отбор, който спечели последните си два мача. Определено те са тим, който е в добра форма. Ние обаче трябва да играем за победа. Те ще се опитат да използват нашите грешки, така че не бива да им помагаме. Мисля, че Рома е по-добрият отбор, но това трябва да се покаже на терена“, каза Спалети.

„Съжаляваме за представянето ни от началото на сезона. Трябва да внимаваме и да си направим нужните изводи. Още в миналото имаше знаци, че отборът се страхува и след това страда. Феновете не са доволни от резултатите до момента

Със сигурност отпадането ни от Шампионската лига ни повлия много, това беше сериозна крачка назад за нас. Аз обаче искам да гледам в бъдещето. Не съм разочарован от играчите. Ако бях разочарован, те нямаше да играят. Вярвам в тях и ще го правя, докато съм треньор. Те са моят отбор, а резултатите зависят от решенията ми“, каза още Спалети.