Франческо Тоти има над 600 мача за Рома, но призна, че Антонио Касано е най-добрият футболист, с когото някога е играл. Двамата бяха заедно на „Олимпико“ в периода между 2001 и 2006 година и се разбираха по прекрасен начин на терена.

„Технически Касано, защото се разбирахме много добре на терена и можехме да се намерим във всеки момент. Бяхме много добри приятели и извън терена, бяхме в тотален синхрон. Говорим не за един от най-добрите играчи в Италия, а в цяла Европа, защото талантът му беше феноменален.

Имаше играчи като Габриел Батистута и Винченцо Монтела, които написаха историята. Те трябва да бъдат споменати, защото беше удоволствие да се гледат, а аз имах щастието да играя в един отбор с тях“, заяви Тоти.

Касано започна кариерата си в Бари и стана известен в Европа с невероятните си качества и отигравания по време на мачовете. Последва трансфер в Рома, където игра 5 години с Тоти, след което премина в Реал Мадрид.

След неуспешен престой на „Бернабеу“ Касано се завърна в Серия А, като игра за Сампдория, Милан, Интер и Парма, а в момента е отново в Сампдория.