Полузащитникът на Рома Алесандро Флоренци заяви, че е изключително благодарен на съотборниците си Франческо Тоти и Даниеле Де Роси за развитието на кариерата си. И тримата са играли само и единствено за Рома, а Флоренци е трети капитан на „вълците“.

„Чувството да играеш за клуба на своя град е невероятно, особено, когато си изключителен фен на отбора. Чувствам се страхотно и нося с гордост фланелката на Рома. Този клуб е имал много капитани, но най-добрите са Франческо и Даниеле. За мен те са най-големите, защото знаят какво се очаква от Рома.

Страхотно е, че имам възможността да бъда съотборник с тях, но както винаги съм казвал – по-важното е да си добър човек и чак след това добър футболист. Те ме научиха на много и аз им благодаря“, каза Флоренци.

Халфът коментира и дебата за това кой е по-добър – Лионел Меси или Кристиано Роналдо. „И двамата са страхотни играчи. Заедно с Неймар са най-добрите в света в момента. Но като футболист, предпочитам Меси“, каза Алесандро.

Поливалентният футболист коментира и коя е любимата му позиция на терена. „Вратар! Харесва ми да бъда на вратата, така че ще кажа вратар“, пошегува се Флоренци.