Вече виждате истинският Един Джеко, заяви нападателят на Рома след поредния си гол от началото на сезона. Босненецът вкара вчера осмото си попадение в Серия А и е голмайстор на първенството.

„Удивително е, че за целия минал сезон вкарах осем гола, а сега имам също толкова само след 9 мача. Това е истинският Един Джеко. Трябва да продължа по същия начин“, заяви Джеко, който се разписа и при вчерашния успех с 4:1 над Палермо.

„През кариерата си съм вкарвал много голове, но също така и асистенции. Така беше и срещу Палермо, когато подадох на Салах и Ел Шаарави. Мога да подавам, но работата ми е да вкарвам.

Треньорът изисква повече от мен, но аз също искам повече. Да бъда по-добър играч и да бележа още повече. Изиграхме само 9 мача, но започнах да се вписвам в италианския футбол, тъй като през миналия сезон ми беше по-трудно“, добави босненецът, който има опит от първенствата на Германия и Англия.

„Италианското първенство е по-трудно за нападателите, защото около теб винаги има 2-3 защитници. В първата ми година тук не знаех как да играя, но сега вече го показвам на терена. Чувствам се добре, всичко в Рим е прекрасно, но нека видим какво ще стане, когато не вкарвам толкова често.

Миналият сезон беше труден, но е в миналото, а аз искам да гледам в бъдещето. Сега сме на второ място и искаме да продължим да играем по този начин. Мислим мач за мач. Предстои ни тежък двубой със Сасуоло, който играе много добър футбол“, добави Джеко.