Лучано Спалети беше изключително доволен след победата на Рома с 3:1 като гост на Сасуоло, но радостта беше помрачена от контузията на Алесандро Флоренци. Лидерът на „вълците“ напусна терена със сълзи на очите заради травма в коляното.

„Болката му беше голяма. Всички ние съжаляваме. Тези контузии ни отнемат насладата от победата. Не се нуждаехме от такова нещо след толкова добър мач за нас“, заяви Спалети пред официалния сайт на Рома. Един Джеко вкара два гола за победата и вече има 10 от началото на сезона, а Раджа Наинголан довърши домакините в края.

- Рома се върна много добре в срещата, след като губеше в резултата

Сасуоло игра така, както очаквахме, но допуснахме ранен гол. Успяхме да се вдигнем и да обърнем резултата срещу един много силен отбор. Но като цяло бих казал, че играхме добре. Един Джеко вкара хубав гол и това намали напрежението. Щом изравнихме, продължихме да атакуваме и вкарахме още.

- Колко важен ще бъде мачът Ювентус – Наполи в събота?

Резултатът от този мач ще ни каже някои неща, но ние трябва да изиграем нашите си двубои. Важен мач е, но е прекалено рано да правим такива заключения.

- Може ли Томас Вермаелен да бъде ползван като ляв бек?

Не, не и Вермаелен. Тази позиция ще бъде трудна за него. Антонио Рюдигер може да свърши тази работа. Той има мощта и скоростта. Ако наистина не мога да намеря позиция за Вермаелен, бих го пуснал като дефанзивен полузащитник.

- Как успяхте да превърнете Един Джеко в това?

Един може да те вбеси на моменти, но на след това те изправя на крака и те кара да го аплодираш. Нещата му се получават, защото той има комбинация от мощ, качества, техника и докосване.