Лацио - Рома, мач от 23-ия кръг на Серия А. Стадион "Олимпико", Рим, 16:00 часа българско време. Съдия: Даниеле Орсато

Най-младите запалянковци мечтаят за успех в Шампионската лига. Тези на средна възраст искат скудетото. Старите римляни казват: "Спечелете дербито!", констатира преди време кореспондентът на в. "Таймс" във Вечния град. През седмицата пък легендата Дино Дзоф обяви на всеослушание, че в Италия няма друг мач като Рома – Лацио.

Предстои сериозно изпитание и за двата тима. Съперниците се намират в отлична форма. Рома има 19 т. повече от съперника, но в тези сблъсъци мястото в класирането и точковата разлика често нямат значение. Вълците имат крещяща нужда от трите точки, за да продължат да преследват Ювентус.

Лацио тръгна рязко нагоре под ръководството на Еди Рея и място в Лига Европа изглежда напълно постижима цел, независимо от сериозната конкуренция. Евентуална победа над джалоросите ще бъде неопровержимо доказателство за възраждането на тима.

ЛАЦИО

Групата за мача
Вратари
: Маркети, Бериша, Стракоша
Защитници: Биава, Диас, Конко, Раду, Сиани, Перейриня, Каванда, Кана
Халфове: Ледесма, Онази, Маури, Кандрева, Лулич, Гонсалес, Фелипе Андерсон, Креко, Минала
Нападатели: Клозе, Переа, Кейта, Кукута

Контузени: Едерсон, Пощига

Наказан: Билия

Вероятен състав (4-3-3): Бериша – Конко, Диас, Биава, Раду – Лулич, Ледесма, Гонсалес – Кейта, Клозе, Кандрева

РОМА

Групата за мача
Вратари: Де Санктис, Лобонц, Скорупски
Защитници: Бастос, Бенатия, Кастан, Йедвай, Майкон, Романьоли, Толой, Торосидис
Халфове: Де Роси, Флоренци,  Мадзители, Наинголан, Пянич, Ричи, Стротман, Тадеи
Нападатели: Дестро, Жервиньо, Ляич, Тоти

Контузени: Балдзарети, Додо
Наказани няма

Вероятен състав (4-3-3): Де Санктис - Майкон, Бенатия, Кастан, Торосидис – Наинголан, Де Роси, Стротман – Флоренци, Тоти, Жервиньо

Прогноза на Gol.bg:

Предстои 140-ото дерби на Вечния град, до момента Рома има 48 победи срещу 36 успеха за Лацио, равенствата са 55. В последните 11 мача между съперниците в Серия А са показани 16 червени картона (9 за Лацио, 7 за Рома).

Дербито предлага множество персонални дуели. То противопоставя намиращите се в отлична форма Кандрева и Жервиньо, най-младия и най-възрастния голмайстор през настоящия сезон в Серия А – Кейта и Тоти.

Треньорът на Лацио Еди Рея не може да разчита единствено на наказания Билия. Колегата му Руди Гарсия за пореден път е лишен от услугите на контузените Балдзарети и Додо. Очаква се Наинголан да бъде предпочетен пред Пянич в средата на терена, а новите попълнения на Вълците Бастос и Толой ще чакат шанс за изява на пейката, където вероятно ще остане и Ляич.

Резултат: Лацио - Рома 1:1