Рома постигна ценна победа 1:0 при гостуването си на Удинезе и продължава да преследва лидера в класирането Ювентус. Пожедният гол за римските "вълци" на "Дачия Арена" вкара Раджа Нианголан още в началото на мача.

Гостите можеха да си тръгнат и с по-добър резултат, но големи пропуски направи голмайсторът на тима Един Джеко. Босненският нападател пропусна и дузпа с калпаво изпълнение, малко след откриването на резултата. Удинезе също имаше своите шансове за гол, но така и не се намери кой да ритне топката в мрежата.

С победата Рома се доближи само на точка от лидера Ювентус и запазва разликата от три пред третия Наполи. Тази вечер обаче торинци гостуват на Фиорентина, а освен това имат и отложен мач.


Рома започна много силно мача и още във 2-ата минута можеше да смълчи трибуните на "Дачия Арена", след като Щротман изведе Джеко зад фриуланската защита.

Голмайсторът на римските "вълци" се опита да прехвърли вратаря Карнезис, но освен него прехвърли и вратата. Малко след това Ел Шаарави получи иделана топка на дузпата и стреля фронтално, но Карнезис се намеси блестящо и изби в корнер.

След кратко затишие Рома избухна с брилянтен гол. В 12-ата минута Щротман центрира в наказателното поле, където Раджа Нианголан с красиво воле намери далечния ъгъл за 0:1.  Гостите продължиха да доминират и след ранното си попадения.

В 16-ата минута Джеко шутира отдалеч и топката профуча покрай вратата. При следващата атака защитникът на фриуланите Фараони игра с ръка и реферът Антонио Д'Амато отсъди дузпа. Джеко обаче шокиращо със сватбарски шут прати топката високо над вратата и остави Удинезе в играта.

Едва след двайсетина минути игра домакините погледнаха по-сериозно към вратата на Рома. На два пъти в рамките на секунди стражът на гостите Шчесни спаси удари на Теро и на Де Паул.

В средата на полувремето фриуланите успяха изравнят играта. Отново Де Паул пробва мерника си от дистанция и пак Шчесни изби под гредата в корнер. До края на полувремто Удинезе създаде доста напрежение пред вратата на римляните, но нямаше кой да нанесе решителния завършващ удар.

След почивката Рома отново започна по-добре и владееш контрола върху мача. Грешникът Един Джеко се опита да се реваншира за изпуснатата дузпа, но Карнезис действаше стабилно пред своята врата.

Още с появата си в игра легендата на Рома Франческо Тоти можеше да асистира за втория гол на отбора, но Нианголан се размина с брилянтното му центриране на метри от голлинията. Удинезе не се отказваше да търси изравнителния гол, но атаките бяха твърде безидейни.

В 80-ата минута Джеко направи още един голям пропуск, след като бе оставен сам в наказателното поле, но ударът му с глава не намери целта. В 85-ата минута босненският нападател излезе сам срещу Карнезис и отново стражът на домакините спаси своите от втори гол.

В края на мача Сирил Теро пропусна последния добър шанс за Удинезе, след като Шчесни парира диагоналния му удар. В крайна сметка Рома спечели трите точки и се надява скъси преднината на лидера Ювентус.

Удинезе - Рома 0:1

0:1 Нианголан 12

Удинезе: Карнезис, Фараони, Данило, Фелипе, Самир, Фофана, Кумс (74- Евандро), Янкто (52 - Перица), Де Паул, Теро, Сапата (69 - Халфредсон)

Рома:  Шчесни, Манолас, Фацио, Жезус, Перес, Щротман, Паредес, Емерсон, Нианголан, Ел Шаарави (63 - Тоти), Джеко

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Bx8l1Bl4uxE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>