Рома успя да разбие Сампдория с класическото 4:0 в среща от 1/8-финалите на турнира за Купата на Италия, която се игра на стадион "Олимпико" в италианската столица.

Домакините тотално надиграха клетия си противник и закономерно стигнаха до убедителния успех в срещата. Наинголан откри в 39-ата минута, а в 48-ата Джеко удвои. В 61-ата минута Ел Шаарауи покачи резултата на класически, а в 90-ата Наинголан оформи крайния резултат с втория си гол в мача. 

На 1/4-финалите "Римските вълци" имат доста лесен противник в лицето на Чезена. 


Срещата започна отлично за гостите и още в 3-ата минута Муриел бе на косъм да открие резултата, но от близка дистанция не успя да насочи точно топката в мрежата на противника и нацели гредата. . 

Малко след това страхотно воле на Паредес от редиците на домакините разтърси също гредата. След негов удар топката срещна напречната греда и тупна на голлинията, но попадение нямаше.

Стражът на гостите на два пъти се намесваше през следващите минути - след удари на Паредес и Ел Шаарауи, но бе безпомощен в 39-ата минута. Тогава Наинголан откри след отличен удар от границата на наказателното поле.

Малко преди почивката пък удар на Джеко профуча покрай вратата, но все пак две минути след нея той удвои аванса на домакините.

Босненецът бе изведен сам срещу вратаря и не сгреши. 

В 55-ата минута той бе близо и до втори гол, но топката се отби в гредата след негов удар с глава, а малко след това принуди стражът на противника да прави фантастично спасяване.

В 61-ата минута Ел Шаарауи направи резултата класически след техничен прехвърлящ удар, а в самия край пък Наинголан с глава вкара втория си гол в мача. 

РОМА - САМПДОРИЯ 4:0
1:0 Наинголан 39 
2:0 Джеко 48
3:0 Ел Шаарауи 61
4:0 Наинголан 90

РОМА: Алисън, Фасио, Перес, Жесус, Руи, Рюдигер, Де Роси, Наинголан, Паредес, Джеко (62 - Тоти), Ел Шаарауи (67  Пероти)

САМПДОРИЯ: Пуджиони, Силвестре, Реджини, Додо (78 - Павлович), Березински, Чигарини, Джуричич, Линети (68 - Прает), Фернандес, Будимир (62 - Шник), Муриел