Рома удари с 4:0 Виляреал в Испания в първа среща от 1/16 финалите на Лига Европа и направи сериозна крачка към следващата фаза на турнира.

Головете за римските "вълци" мушнаха Емерсон (32) и хеттрик на Един Джеко (65, 79 и 86). Гостите изиграха перфектен мач, тотално обезличиха плахите си домакини, влядееха инициативата, вкараха четири красиви попадения и в крайна сметка заслужено си взеха победата.

От своя страна Виляреал тотално разочарова, като с нищо не показа, че заслужава да вземе нещо от този мач. Така срещата-реванш на "Олимпико" се очертава протоколна и Рома докосва 1/8 финалите на Лига Европа.


Срещата започна много добре за гостите, които още в началото притиснаха испанците в собствената им половина. В 11-ата минута Кевин Строотман напредна през центъра и стреля остро, но право в защитник на Виляреал.

Римляните продължиха да владеят инициативата, като в тези първоначални минути домакините бяха твърде апатични и припряни. В 20-ата минута Един Джеко се освободи от защитата на Виляреал и стреля остро, но в аут.

Постепенно испанците живнаха и успяха да създадат голово положение, но удар на Саму Кастилехо мина до гредата. Последваха нови ситуации за гостите, но последователно Кевин Строотман и Един Джеко пропуснаха.

Логичното се случи в 32-ата минута, когато Емерсон опъна мрежата на Виляреал и Рома заслужено поведе в резултата. Малко по-късно Де Роси центрира остро от пряк свободен удар, но Рюдигер от точката на дузпата прати топката в аут. До края на полевремето с пропуск се отчете Емерсон.

Втората част започна с натиск на домакините, които се опитаха да изравнят. Виляреал бе близо до попадението в 53-ата минута, когато Седрик Бакамбу навърза защитата на Рома, но се замота във финтовете си, загуби равновесие и не успя да нанесе голов удар.

Три минути по-късно Марио Гаспар направи страхотен пропуск и Рома оцеля. Това бяха силните минути на домакините, но те така и не успяваха да вкарат.

Така се стигна до 65-ата минута, когато Салах пусна страхотен пас към Един Джеко, който финтира защитник на Виляреал и с левия крак опъна мрежата на испанците за 0:2.

В следващите минути темпото на игра сериозно падна, като Рома владееше топката и не даваше почти никакви шансове на домакините.

Рома нанесе трети свиреп удар в 79-ата минута, когато Джеко получи страхотен пас, след което се измъкна зад защитата на Виляреал и заби трети гол за "вълците" - 0:3.

Това обаче не беше всичко и в 86-ата минута Един Джеко заби хеттрик и Рома направи 0:4. До края не се случи нищо интересно и римляните заслужено си взеха страхотна победа.

Виляреал - Рома 0:4

Голмайстори: 

0:1 Емерсон (32)
0:2 Джеко (65)
0:3 Джеко (79)
0:4 Джеко (86)

Виляреал: СЕРХИО АСЕНХО, МАРИО ГАСПАР, МАТЕО МУСАКИО, ВИКТОР РУИЗ, ХАУМЕ КОСТА, ДЖОНАТАН, МАНУ ТРИГЕРОС, БРУНО, САМУ КАСТИЛЕХО, СЕДРИК БАКАМБУ, НИКОЛА САНСОНЕ

Рома: АЛИСОН, КОНСТАНТИНОС МАНОЛАС, ФЕДЕРИКО ФАЦИО, РУДИГЕР, БРУНО ПЕРЕС, ДЕ РОСИ, КЕВИН СТРООТМАН, ЕМЕРСОН, НАИНГОЛАН, ЕДИН ДЖЕКО, ЕЛ ШААРАВИ