Рома тресна с 3:1 Интер на "Джузепе Меаца" и записа страхотна победа, с която отново съкрати изоставането си от Ювентус и първото място на седем точки.

В герой за "вълците" се превърна Раджа Наинголан, който заби две попадения за отбора си след свирепи тупалки (12 и 56), едно попадение добави Пероти (84 - дузпа). Точен за домакините бе Мауро Икарди (81).

Трябва да се отбележи обаче, че второто попадение на Нинджата бе доста спорно, тъй като той извърши нарушение преди да опъне мрежата на "нерадзурите".

След тази загуба Интер остава на пето място в класирането с 48 точки и се отдалечи сериозно от Топ 3. "Нерадзурите" бяха тотално надиграни в този мач, което естествено доведе по заслужената победа за Рома.


Срещата започна със здрава битка, като първото положение дойде за Рома. В шестата минута Перишич върна по детински една топка към Ханданович, който я улови и се стигна до двоен удар за Рома в наказателното поле на домакините.

За щастие на "нерадзурите" обаче не последва голова опасност. "Вълците" взеха инициативата и в следващата си атака можеха да вкарат, но Ханданович майсторски спаси удар на Салах.

Така се стигна до 12-ата минута, когато Наинголан разцъка с Джеко, след което с вътрешен фалц от границата на пеналта разстреля Ханданович за 0:1. В ответната атака Интер можеше да изравни, но Перишич стреля над вратата.

В 18-ата минута се стигна до нов шанс за Рома. Тогава Даниеле де Роси центрира опасно в пеналта на Интер, но там нямаше негов съотборник, който да насочи топката в мрежата.

След половин час игра Жоао Марио връхлетя върху Счесни, но бе отсъдено нарушение в атака. В 36-ата минута гостите изпуснаха страхотна възможност, след като Джеко не успя да преодолее Ханданович.

Две минути по-късно Интер скочи за дузпа, за нарушение срещу Икарди, но такава правилно не бе отсъдена. Полувремето завърши с натиск за Интер, но се стигна само до удар на Икарди с глава в аут.

Второто полувреме започна с нови страхотни отигравания и леко скандален гол за Рома. В 56-ата минута Наинголан се пребори за една топка в собствената си половина, но с цената на нарушение срещу Галярдини, след което напредна мощно през центъра и стреля свирепо от дъгата на пеналта, като едва не скъса мрежата на Интер за 0:2.

Домакините награбиха съдиите за нарушението на Наинголан, но попадението на "вълците" бе зачетено и те дръпнаха с комфортен аванс. Малко по-късно Интер можеше да се върне в играта, но Икарди пропусна да вкара.

В 72-ата минута Интер скочи за нова дузпа, но такава отново не бе отсъдена, което тотално разяри тифозите по трибуните. Минута по-късно Рома изпусна уникален шанс, като последователно Пероти и Джеко не успяха да опънат мрежата на домакините.

Последваха спокойни минути, в които действията се развиваха основно в средата на терена. Така се снигна до 81-ата минута, когато Перишиш пусна страхотен пас към Икарди и той вкара за 1:2. Последваха луди минути, в които двата отбора едва не се хванаха за гушите, но всичко се размина с жълти картони.

В 84-ата минута Медел събори Джеко в пеналта на Интер и логично бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Пероти и технично вкара за 1:3. До края не се случи нищо интересно и Рома заслужено си взе победата и трите точки.