Треньорът на Лацио Симоне Индзаги обяви Рома за фаворит в първия полуфинал от турнира за Купата на Италия. Двата тима ще спорят за място на финала на 2 юли, а другата двойка е Ювентус – Наполи.

„Знаем какво ни очаква. Уважавам много Рома и Луичано Спалети. Мачът утре трябва да го изиграем с увереност, да бъдем задружни. Може би в събота мислехме повече за утрешния мач. Сега трябва да победим, но знаем, че няма да ни е никак лесно.

Ще опитаме да играем нашата си игра, знаейки че сега имаме на разположение поне 180 минути. Трябва да бъдем концентрирани, а ще има и втори мач. Имаме важен двубой, в който Рома е фаворит. Аз обаче имам страхотно доверие в отбора. Не случайно сме на полуфинал. Имахме 6-7 страхотни месеца и това е нашата отплата“, заяви Индзаги.

Лацио загуби с 0:2 първото дерби с Рома през сезона. „Дербито е специален мач и всяка грешка се наказва. Играхме по-добре от тях в 50-60 минути, но допуснахме индивидуални грешки.

Рома има страхотен отбор. Гледах им последните няколко мача. Показателно е, че Диего Пероти и Стефан Ел Шаарави дори не получават достатъчно игрово време. Но ние не се страхуваме“, каза още треньорът на Лацио.