Вратарят на Рома Войчех Шчесни засипа с похвали иконата на клуба Франческо Тоти. Последният навърши 40 по-рано през годината, като дебютира за „вълците“ през далечната 1992 година.

„Той е невероятен. Никога не съм споделял съблекалня с някого като него. Спомням си, когато бях на 10, той и Джанлуиджи Буфон бяха звезди, така че да бъда в една съблекалня с един от тях е невероятно.

Той прави страхотни неща на терена, а с опита си помага на всички нас. Няма как да го разбереш, ако не го познаваш. Той е забавен, не е арогантен и е много мил човек“, заяви Шчесни, отговаряйки на въпроси на феновете.

„Алисон е много добър вратар и е хубаво, че има конкуренция в състава. Разбираемо е, че понякога той е разочарован от това, че не играе. Той е първи избор за един от най-добрите национални отбори в света, но никога не се е отнасял зле с мен.

Подкрепя ме, също както и аз него. Освен това той ми помага и в това да развия играта си. В добри отношения сме, професионални. Не мисля, че той е за мен, по-скоро сме на една позиция“, каза още Шчесни.