Рома с лекота разби последния в Серия "А" Пескара с 4:1 като гост и дръпна с четири точки на второто място пред конкурента си Наполи. Римските "вълци" направиха куп пропуски, преди в самия край на първото полувреме да сломят съперника с два гола в рамките на две минути чрез Кевин Щротман и Раджа Нианголан.

След почивката пък се развихри Мохамед Салах с две попадения за гръмката победа. Много силен мач направи Стефан Ел Шаарави, който се отличи с три асистенции. Бенали пък отсрами "делфините" с почетен гол малко преди края на двубоя.


Мачът започна равностойно, като още във 2-ата минута гол на Салах бе отменен заради засада. Пескара показа, че няма да се даде без бой и направи някои сносни атаки, без обаче да стигне до сериозно голово положение. Постепенно Рома пое контрола на мача и пред вратата на домакините завря.

Първият добър шанс профука Ел Шаарави, който изстреля топката над вратата. В 14-ата минута Дзеко стреля с глава на сантиметри над напречната греда. Малко след това стражът на Пескара Фиорили със страхотен рефлекс спаси нов удар на босненския нападател.

В 20-ата минута Нианголан получи брилянтен дълъг пас зад защитата на "делфините", овладя на гърди и от въздуха с мощен шут тресна напречната греда. Едва след половин час игра стихийният натиск на римските "вълци" понамаля и Пескара пак показа зъби.

Беабек получи топката отляво на скорост и шутира по диагонала, но не намери целта. Резултатът си отиваше на нулево равенство за почивката, когато в самия край на полувремето Рома избухна с два гола в рамките на две минути и си опече мача.

В 44-та Ел Шаарави се стрелна зад защитата на "делфините" и подаде на Щротман, който от няколко метра опъна мрежата за 0:1. При следващата атака Джеко получи топката в наказателното поле и я извади за Нианголан, който с техничен удар от десетина метра простреля Фиорило.

След почивката Рома продължи да напада и само три минути след подновяването на играта гостите отново ликуваха. Салах получи топката на дъгата на наказателното поле и с брилянтен фалцов удар намери долния десен ъгъл на Фиорило - 0:3.

"Делфините" се мъчеха малко от малко да се отсрамят с един гол, но в 59-ата минута Беабек отново се размина с него. Секунди по-късно "вълците" издебнаха съперника с мълниеносна контра. Ел Шаарави надбяга защитата на домакините и пусна за Салах, който на празна врата вкара втория си гол в мача за 0:4.

Последваха нови напъни на Пескара за почетно попадения и пак на дейният в атака Беабек на два пъти от добра позиция стреля покрай вратата. В 76-ата Капрари също отправи страхотен шут по диагонала, но Шчесни плонжира и изби в корнер.

В края на двубоя Рома съвсем свали темпото и Пескара все пак стигна до гол. В 83-ата минута Мемушай отдясно центрира остро в наказателното поле, където Бенали засече топката в мрежата. В 88-ата минута Бираги от пряк свободен удар разтресе лявата греда на Шчесни, което се оказа и последният интересен момент в двубоя.

Пескара - Рома 1:4

0:1 Щротман 44
0:2 Нианголан 45
0:3 Салах 48
0:4 Салах 60
1:4 Бенали

Пескара: Фиорило, Дзампано, Кода (80 - Форнасиер), Бово, Бираги, Кулибали (67 - Вере), Мунтари (46 - Бруно), Мемушай, Бенали, Капрари, Баебек

Рома: Шчесни, Рюдигер, Манолас, Фацио, Емерсон (80 - Жезус), Паредес (82 - Пероти), Щротман, Салах, Нианголан, Ел Шаарави, Джеко (71 - Грение)

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/EpUT54iLrCA?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>