Големият лидер на Рома Франческо Тоти бе изпратен по изключително емоционален начин от всички в клуба след снощната инфарктна победа с 3:2 над Дженоа, след която отборът си завоюва второто място в крайното класиране.

Това бе последен мач за Принца на Рим на футболните терени и той направи почетна обиколка на "Олимпико" в чест на верните фенове на отбора, след края на самата среща. 

Той бе облян в сълзи като малко дете и бе прегърнал съпругата си Илари Блази и децата им, докато се разделяше с най-верните фенове в италианската столица.

Краят на една 25-годишна кариера настъпи, а той я отдаде изцяло на своя любим тим от детството. 

В крайна сметка той подписа една футболна топка с думите "ще ми липсвате" и я ритна в тълпата. 

"И този момент дойде за мое голямо съжаление. Моментът, който се надявах, че никога няма да дойде", обяви Тоти пред медиите веднага след края на мача.

"През последните няколко дни се изговориха толкова много неща за мен, толкова много прекрасни неща. Вие бяхте зад мен и ме подкрепяхте в трудните моменти и за това искам да ви благодаря на всички".

"Плаках като луд. Не мога да забравя тези 25 години. Благодаря на всички вас, за мен не е никак лесно да взема това решение. Говорих със съпругата си и всичко бе обмислено".

"Благодаря на майка ми, на баща ми, на брат ми, на цялото ми семейство, както и на приятелите ми. Благодаря на моята съпруга и на нашите три деца. Невъзможно е да обясня с няколко фрази всички тези години в Рома. Иска ми се да го направя с песен или стихотворение, но не съм добър в тези неща. Опитах се да го изразя с краката ми, защото за мен изглежда по-лесно по този начин".

"Знаете ли коя бе любимата ми играчка, когато бях млад? Футболната топка. И това все още е така. В определен момент обаче трябва да пораснеш. По дяволите, това време! Върви наистина толкова бързо. За жалост наистина всичко свърши. Искам да благодаря на абсолютно всички! Да бъдеш част от Рома и да си римски гражданин ,това е привилегия. Бе чест за мен, че бях капитан на този велик отбор. Вие винаги оставате част от моя живот", каза още той.