Живата легенда на Рома Франческо Тоти е получил предложение от японски тим, твърди електронното издание "Футбол Италия", което се позовава на свои източници.

Офертата е дошла от Токио Верди, но самият футболист държи да прибира 3 милиона евро годишна заплата, което прави трансфера му в "страната на изгряващото слънце" доста труден.

40-годишният футболист изигра последния си мач за Рома в края на изминалия сезон на Серия "А" и се очакваше да сложи край на кариерата си, но въпреки това той внимателно разглежда интересни предложения.

"Ние сме заинтересовани от Тоти и вече установихме контакт с него", коментира клубният президент на тима от J2 лигата Хануи Хидеаки.

"За съжаление не мога да кажа, че има напредък в разговорите, тъй като той иска 3 милиона евро и е трудно да изпълним неговите условия. Ще бъде обаче сбъдната мечта да го докараме тук". 

Въпреки своята напреднала възраст, Тоти няма да бъде най-възрастният футболист в Япония, тъй като бившият нападател на Дженоа Казуйоши Миура все още играе за ФК Йокохама, макар че е на 50 години.