Легендата на Рома и италианския футбол Франческо Тоти официално обяви края на кариерата си. Малко или много обаче това бе очаквано. 

40-годишният футболист, който в продължение на 24 години бе част от Вълците, не бе потвърдил, че спира с футбола след края на сезона. Сега обаче това стана, като той ще получи директорски пост в клуба на живота си. 

„Последният ми мач бе на 28 май, 2017. За мен това бе исторически ден и ще го помня завинаги. Трудно ще мога да обясня на хората какво изпитах тогава“ заяви Тоти пред официалната телевизия на Рома. 

„Първата част от живота ми като играч приключва, но сега започвам нещо също толкова важно и се надявам, че ще се справя също толкова добре, както когато играех“ добави той. 

Тоти дебютира за Вълците на 16 години през 1993-а година и успя да спечели титлата с тима през 2001. В крайна сметка той записа 786 участия за състава и вкара 307 гола, като стана и световен шампион с Италия през 2006. 

"Футболът винаги е бил моята страст и най-важното за мен и през цялото време се стремих да се отблагодаря максимално на тези, които ме подкрепяха и показаха, че ме обичат. Сега стартирам нов етап и искам да разбера в кое мога да бъда най-полезен и вярмам, че опитът, който имам ще ми помогне в новото начинание" каза още Франческо.