Александър Коларов беше представен като играч на Рома и заяви, че Лацио вече е големият противник за него и съотборниците му. Коларов прекара три сезона при „орлите“ от 2007 до 2010 година, когато премина в Манчестър Сити.

„Много съм щастлив да се върна в Италия. Надявам се всичко да мине както трябва“, заяви 31-годишният сърбин пред телевизията на Рома. „Срещнах се с всички, включително с треньора Еузебио Ди Франческо. Познавам някои от играчите, а с останалите ще се опознаем.

Преговорите за трансфера започнаха преди седмица. Говорих със спортния директор и всичко стана много бързо. Мончи беше много важен фактор, той беше прям с мен, както и аз с него. Постигнахме договорка за 2 мин.

С Един Джеко поддържаме връзка още откакто напусна Сити. Попитах го за Рома и той ми каза само хубави неща. Щастлив съм, че ще бъда отново съотборник с него. Моята цел е винаги да печеля. Ще давам 100% от себе си във всеки мач и ще опитам да помогна на Рома. Искам да печелим всеки мач. Знаем, че летвата е високо поставена.

Следях събитията в Серия А и от Англия, защото в Сити имаше толкова много играчи от Италия. Неделните мачове гледах най-много. Италианският футбол се завръща, първенството стана силно.

Не искам и няма да забравя миналото си, но сега съм играч на Рома и ще давам 100% от себе си срещу Лацио. Опитът ми при „орлите“ беше невероятен, но вече съм в Рома и Лацио за мен ще бъде противник“, каза Коларов.