Раджа Наинголан заяви, че е безкрайно щастлив от новия договор с Рома, защото винаги е бил щастлив на „Олимпико“. Полузащитникът бе желан от отбори като Челси, Манчестър Юнайтед и Интер, но подписа договор до 2021 година.

„За мен е важно да живея добре. Аз съм щастлив в Рим и идеята да се преместя на друго място на моята възраст не ми допадна много. Щастлив съм в Рима и съм доволен, че постигнахме договорка. Доказал съм през годините, че винаги съм искал това нещо.

През миналата година нямаше много преговори за нов договор, но след като стартираха, съм доволен, че стигнахме до успешен край. В последните няколко години имаме силен отбор. Тимът е боеспособен“, каза 29-годишният белгиец, който ще взима по 4,5 млн. евро на сезон.

„Новият треньор има ясни идеи, така че ние трябва да работим за осъществяването им. Ясно е, че не е лесно да бъде сменена системата, още повече, че ще трябва да се връщам по-назад – ролята ми от преди 3-4 години, но не мисля, че това ще е проблем.

Новите играчи със сигурност ще ни помогнат много, вече има по-добра конкуренция за титулярното място, което повишава и концентрацията“, каза още Наинголан.