Карло Анчелоти отново вижда Ювентус като големият фаворит за титлата в Италия, но призна, че е впечатлен от ентусиазма на Милан. Треньорът на Байерн Мюнхен даде интервю пред „Гадзета дело Спорт“, в което изрази мнение, че Дъглас Коста ще се представи добре в Юве, въпреки че в Байерн нещата не му потръгнаха. Карлето добави още, че Винченцо Монтела ще се нуждае от малко повече време.

„Юве спечели шест поредни титли, така че очевидно те са фаворити. Дори въпреки загубата на играч като Бонучи. Алегри има манталитет на победител и в този отбор могат да се оправят без всеки играч. Трансферният прозорец все още не е затворил, така че може да има и нови попълнения.

В същото време Юве взе Дъглас Коста, който беше при мен. Той е добро момче, много е бърз и креативен. Смятам, че ще се справи добре в Италия. Важното е, че „бианконерите“ имат солидна защита, която беше в основата на успехите им. Алегри знае какво да прави. Ще видите, че той ще се погрижи за всичко.

Наполи? Техните играчи са заедно от няколко години, познават се добре, което е много важно. Маурицио Сари се справи много добре, вижда се неговият отпечатък. Те са бързи, намират се и със затворени очи, а Инсинье, Мертенс и Кайехон не се предават никога. Все пак има неща, с които трябва да се справят. В един мач винаги има черни моменти.

Харесва ми ентусиазма в Милан. Пълният „Сан Сиро“ в квалификация на Лига Европа е добър знак. Феновете на Милан са гладни за успехи и това е много добро начало. Новите играчи са добри, а Монтела е правилният избор за треньор. Любопитно ми е да видя как ще тръгнат нещата. Но той се нуждае от време, защото няма как да направиш страхотна вечеря за половин час. А след първата загуба критиките ще дойдат. Просто такива са италианците.

Интер има солидна основа от миналия сезон и взеха много добър треньор. Той ще мотивира момчетата в отбора си. В това Спалети е най-силен. Очаквам много от Борха Валеро и Икарди, който е като Левандовски.

При Рома нещата са сложни. Те смениха треньора, а аз следя Ди Франческо от доста време. Той се справи много добре в Сасуоло, но сега загуби Салах, което според мен ще се усети. Ще видим и какво ще се случи в първия сезон след края на кариерата на Франческо Тоти. Това е много важно, защото Ил Капитано със сигурност е бил силна фигура в съблекалнята. Кой ще го замени?

Изненадите в сезона? Очаквам много от Аталанта на Гасперини. Също както от Лацио, Фиорентина и Торино, каза Анчелоти.