Треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо заяви, че основната причина за загубата от Наполи е, че играчите му са имали прекалено много респект към противника. Южняците победиха с 1:0 с гол на Лоренцо Инсинье, въпреки че Федери Фацио и Един Джеко удариха по веднъж гредата. 

“Мисля, че Наполи беше по-добрият отбор през първото полувреме. През втората част бяхме по-агресивни и е срамота, че не можахме да изравним. По принцип Наполи държи повече топката, но виждате, че тази вечер бяхме равностойни в това отношение. Липсваше ни само гол. В подобни мачове нещата се решават в един миг. Със сигурност нямахме никакъв късмет. Виждате, че този сезон сме ударили 6 греди на нашия стадион.

Липсваха ни и няколко играчи, което наложи промени. Но като цяло съм доволен от желанието на отбора. Борихме се до края и не позволихме много на Наполи. Единствената възможност, която им дадохме, е когато Манолас се контузи. 

Може би имахме прекалено голям респект към Наполи през първото полувреме. Опитахме да се реваншираме след това, но вече беше много трудно”, каза Ди Франческо. 

През седмицата Рома среща Челси на Антонио Конте, след като англичаните вчера загубиха с 1:2 от опашкаря във Висшата лига Кристъл Палас. “Очаква ни тежък мач в сряда. Очакваме го с нетърпение. Играхме добре срещу Наполи, а те са отбор, който унищожава противниците си. Не успяха обаче да направят това с нас”, каза още треньорът на Рома.