Световният шампион по снукър за 2010 година Нийл Робъртсън победи Мартин Гулд с 4-3 фрейма в двубой от първи кръг на турнира Шампион на шампионите, който се провежда в Ковънтри.

Срещата стартира с тактически фрейм, в който австралиецът вкара само две червени топки, докато неговият опонент наниза няколко малки серии, за да открие резултата.

Във втората част брейк от 44 пункта на Машината от Мелбърн му донесе изравняване на партиите, но англичанинът отново излезе с едни гърди напред, след брейк от 48 точки.

По всичко личеше, че Гулд е на път да излезе като краен победител в срещата, след великолепен сенчъри брейк от 102 точки, с които той дръпна напред с 3-1 части.

В оставащите три партии обаче Робъртсън рязко вдигна оборотите и бившото крупие записа едва 13 точки. Левичарят стигна до пълен обрат в резултата, благодарение на серия от 77 точки и два чудесни сенчъри брейк от 129 и 112 точки.

На четвъртфиналите тази вечер Робъртсън ще играе срещу Али Картър или Марк Алън, които мерят сили един срещу друг в момента.

В двубой от вчера за място на полуфиналите Стюърт Бингъм изненадващо разби един от фаворитите Джъд Тръмп с 6-2 фрейма.

Прическата игра под нивото си и записа само две серии над 50 точки. За място на финала Бингъм излиза срещу Марк Селби в събота. Утре са двубоите Рони О'Съливан - Марк Дейвис и Динг Джънхуей - Бари Хоукинс.