Световният шампион по снукър Рони О'Съливан победи Маркъс Кембъл с 6-2 и се класира за осминафиналите на втория по сила турнир през годината UK Championship, който се провежда в английския град Йорк.

Двубоят започна с халф-сенчъри брейк от 60 точки на Ракетата, който успя да открие резултата. Последва фрейм с много фаулове и от двамата състезатели, а шотландецът показа по-здрави нерви и изравни.

След това Маркъс записа добра серия от 52 точки и излезе начело. В следващия фрейм той имаше крехък аванс, когато пропусна червена за горния ляв джоб. Рони разчисти масата, конструирайки чудесен халф-сенчъри брейк от 58 точки и изравни: 2-2.

След кратката пауза Кембъл сбърка черна топка за горния ляв джоб в самото начало и бе наказан с великолепна стотачка от 108 точки на неговия противник, който разчисти масата. Това бе и сенчъри брейк №720 в кариерата на петкратния световен първенец.

Той продължи в същия стил и в шестата партия, когато сбърка жълтата топка точно след като обра аплодисментите на публиката за своя сенчъри брейк от 101 точки, след който дръпна напред с 4-2 части.

Рони поведе с 51-18 точки при две останали на масата червени, след което избра да играе сейфти. Англичанинът добави нова малка серия, с която поведе с 5-2 фрейма.

Световният първенец постигна халф-сенчъри брейк от 68 точки в следващия фрейм, но точно след като реализира своя мачбол сбърка сравнително лесна червена топка за горния ляв джоб. Кембъл излезе край масата, но не се възползва от възможността да гони снукър и стисна ръката на своя опонент.

На осминафиналите Рони О'Съливан ще играе срещу Робърт Милкинс, който по-рано днес изненадващо елиминира двукратния световен вицешампион Матю Стивънс с 6-2.

 

Ето още няколко резултата от трети кръг:

Марк Алън - Майкъл Холт  6-5

Динг Джънхуей - Фъргъл О'Брайън  6-1

Марк Селби - Стюърт Карингтън  6-0

Джо Пери - Скот Доналдсън  6-3

Нийл Робъртсън - Ли Ан  6-3