Марк Алън изненадващо обърна Джъд Тръмп от 2-4 до 6-4 фрейма в осминафинална среща на UK Championship, който се провежда в Йорк.

Прическата стартира с халф-сенчъри брейк от 86 пункта, а серия от 41 пункта във втория фрейм му осигури аванс от две партии.

Северноирландецът реагира със солиден халф-сенчъри брейк от 98 точки, но малко след това Тръмп записа малка, но напълно достатъчна серия от 48 пункта, за да дръпне напред с 3-1.

След кратката почивка Пистолета минимизира щетите с брейк от 72. Последва партия, в която и двамата майстори допускаха много грешки. В крайна сметка Джъд изтръгна фрейма и поведе с 4-2.

До края на мача обаче англичанинът не спечели нито една партия, а неговият опонент влезе в по-добър ритъм.

Последваха нови два фрейма, в които двамата майстори измъчиха зрителите, но и в двата случай Алън показа повече търпение и изравни.

Той добави халф-сенчъри брейкове от 65 и 54 в следващите два фрейма, с което подпечата победата с 6-4. На четвъртфиналите Алън излиза срещу Рики Уолдън, който по-рано днес сензационно победи Динг Джънхуей също с 6-4.

В същото време действащият шампион в турнира Марк Селби изнесе лекция на непримиримия шотландец Греъм Дот.

Световният шампион от 2006 година поддържаше интригата до шестия фрейм, в който имаше аванс в точките, но именно тогава се пречупи и позволи на Селби да дръпне с 4-2 части.

В седмата и осмата партия Веселяка от Лестър не позволи на своя опонент да вкара нито една топка и го довърши по шампионски. На четвъртфиналите Селби излиза срещу Бари Хоукинс, който снощи елиминира Шон Мърфи с 6-5.