Шон Мърфи обърна Динг Джънхуей от 2-4 до 6-4 фрейма в класен двубой от първи кръг на престижния снукър-турнир Мастърс.

Китаецът стартира с два бързи фрейма в актива си, реализирайки солидни халф-сенчъри брейкове от 99 и 84 пункта, като Мърфи не вкара нито една топка.

Все пак световният шампион за 2005 година се съвзе и моментално спря пропадането си. Динг пропусна червена топка за горния ляв джоб и Шон наниза 71 поредни точки. После той конструира чудесна серия от 64 точки и изравни резултата.

След кратката почивка двамата майстори продължиха да предлагат игра от много високо ниво. Азиатецът наниза 70 точки, а след това спечели възлова тактическа партия и дръпна напред с 4-2.

Това обаче се оказа последният му фрейм в тазгодишния турнир. Мърфи отвърна с 56 точки и намали пасива си, а в осмата партия и двамата съперници направиха куп грешки. В крайна сметка англичанинът показа по-здрави нерви и изравни.

Сривът в представянето на Динг бе очевиден и той не можеше да намери отново познатия си ритъм от началото на срещата. Макар да имаше своите шансове, шампионът на Мастърс от 2011 година бе бледа сянка на себе си и загуби с 4-6.

На четвъртфиналите Динг Джънхуей ще играе срещу Марко Фу от Хонг Конг.