Първенецът на планетата Рони О’Съливан победи Робин Хъл с 10-4 фрейма в мач от първия кръг на световното първенство по снукър, което се провежда в Шефийлд.

Вечерната сесия започна с комфортен аванс от 65-30 точки за Хъл, който пропусна своя фреймбол – предпоследната червена топка. Ракетата не показа пощада и разчисти масата, дръпвайки напред в резултата с 8-2 части.

В следващата партия финландецът реализира две изумителни дълги топки, както и ефектен крос-дабъл. При трийсетина точки аванс в своя полза, той постави плътен снукър зад кафявата. Рони допусна три фаула и макар четвъртият му опит да беше успешен, той остави готова маса и неговият противник намали на 3-8.

Скандинавецът продължи да играе снукър на много високо ниво. Той реализира халф-сенчъри брейк от 68 точки и сдаде инициативата. Малко след това той вкара бялата в джоба и Ракетата получи възможност да открадне партията, но лошо пласиране го принуди да играе трудна синя топка за „жълтия” джоб.

Пропускът на англичанинът върна Хъл на масата и той намали на 4-8 части. О’Съливан записа две серии от 31 точки във фрейм №13, пропускайки своя фреймбол – черната топка за горния десен джоб.

Петкратният световен шампион избухна с трудна червена топка за горния ляв джоб и математически спечели партията. Финландецът постави два страхотни снукъра и макар да не взе нужните му точки от втория опит, си заслужи аплодисментите на публиката.

Рони вкара бялата в средния джоб при защитен удар и така финландецът вече имаше нужда само от още един фаул на съперника. Британецът отказа своя опонент с реализирането на последната червена за горния ляв джоб и поведе с 9-4 партии.

Световният шампион поведе с 53 точки в следващата партия, когато постави снукър зад черна. Хъл излезе от снукъра, но даде възможност на своя противник да вкара червена топка за средния ляв джоб. О’Съливан разчисти до кафява включително и спечели мача с 10-4 фрейма.

На 1/8-финалите Ракетата ще играе срещу победителя от двубоя Джо Пери – Джейми Бърнет.