Петкратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан е новият спонсор на детския футболен отбор Дийпинг Рейнджърс, информира официалния сайт на клуба в интернет.

Ракетата е изразил желание да финансира отбора до 10-годишна възраст на Дийпинг Рейнджърс, осигурявайки екипировката на децата, като на фланелките ще бъде изобразено неговото лого.

О'Съливан разбрал от свой приятел, че детският тим изпитва сериозни финансови трудности и веднага решил да помогне.

Според правилата на английската футболна асоциация отборите до 10-годишна възраст на всеки клуб имат право да играят само в два турнира на сезон.

Сезон 2013/2014 на U10 Дийпинг Рейджърс е изключително успешна. Хлапетата са завоювали трофея в едната надпревара и са отпаднали на полуфиналите в другата.

Въпреки това наложените от местната федерация ограничения са довели до финансовите затруднения, които вече са изцяло разрешени.

Както е известно, Ракетата е страстен почитател на футбола и леката атлетика, като резултатите му в средните бягания са повече от впечатляващи за любител.

О'Съливан признава в своята автобиография "Running", че като дете е изкарал пробен период в Тотнъм, макар да е страстен почитател на Арсенал. Рони слага край на пробите, след като три седмици изобщо не се появява на игрището, тъй като се концентрира изцяло върху снукъра.