Петкратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан победи сънародника си Бен Ууластън с 6-2 фрейма в двубой от трети кръг на UK Championship.

Срещата започна с две тактически партии, първата от които отиде в актива на четирикратния победител в надпреварата О'Съливан, конструирал халф-сенчъри брейк от 64 точки. Бен отговори подобаващо във втория фрейм, спечелен по черната топка след няколко визити.

Ууластън дръпна с добра серия от 45 точки в третия фрейм, но беше поставен в плътен снукър зад жълтата топка и допусна три фаула. При четвъртия си опит той успя да осъществи контакт с червена топка, а груба грешка на Рони му даде възможност да започне нов брейк, този път от 87 точки.

Осъществил пълен обрат в резултата, по-младият от двамата англичани получи добра възможност да вземе трети пореден фрейм, но направи непростим пропуск по лесна червена топка за горния десен джоб. Ракетата се настани край зеленото сукно и след серия от 56 точки изравни: 2-2.

След кратката почивка Ракетата поведе с 31 точки, при една останала червена топка на масата. Бен изигра слаб удар, при който заложи червена за средния ляв джоб след "двойна целувка". О'Съливан разчисти до синя включително и поведе с 3-2 части.

Рони започна в график за максимален брейк в следващата партия, но направи комбинации с розова и синя топка. В крайна сметка той постигна сенчъри брейк от 104 точки, като това бе неговата 766-а стотачка в кариерата, доближавайки се на девет сенчъри брейка от рекорда на Стивън Хендри.

Ууластън изоставаше с трийсет точки в седмата партия, когато осъществи късметлийски флук за "зеления" джоб с последната червена топка, в опит да играе сейфти. Рони вкара жълтата, но пропусна своя фреймбол - зелената топка. Той все пак реализира зелената и кафявата, за да дръпне напред с 5-2.

Ракетата продължи в същото темпо, като в следващия фрейм реализира серии от 44 и 84 точки, с които подпечата победата си. На 1/8-финалите Ракетата ще играе с Матю Селт, който надви Рори Маклауд с 6-4.

<div id="fb-root"></div> <script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
<div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/video.php?v=757199721033730" data-width="466"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/video.php?v=757199721033730">Публикувано</a> от <a href="https://www.facebook.com/BBCSport">BBC Sport</a>.</div></div>