Най-успешният състезател в историята на снукъра Стивън Хендри заяви, че се надява Рони О'Съливан да е към края на кариерата си.

Ракетата подобри рекорда на 7-кратния световен шампион от 775 сенчъри брейка при победата с 6-4 над Рики Уолдън и голямата цел пред петкратният световен шампион е да подобри и рекорда на шотландеца в Крусибъл.

"Рекордът от седем световни титли е този, който наистина бих искал да запазя, защото ако Рони не го подобри, не виждам кой друг ще успее. Надявам се, че той скоро ще се откаже от снукъра", каза Хендри пред Би Би Си.

"Беше въпрос на време рекордът със сенчъри брейковете да падне. Но съм доволен, че той беше подобрен от най-добрия играч в света, от човек, който играе снукъра по начина, по който го правех и аз."

"Предпочитах Рони да счупи този рекорд, отколкото някой, който играе 50 години. Смятам, че в момента само Рони играе на възможно най-високо ниво. Той е много, много над останалите играчи в тура."

"Не знам дали ще пусна в квалификациите за световното първенство. Искам да съм сигурен, че ще играя добре, а не да се върна само заради рекламата. Ако реша да се върна, ще тренирам поне един месец преди това", добави Хендри.