Дебютантът Антъни Макгил е на път да взриви първата бомба на тазгодишното световно първенство по снукър, което се провежда в шефийлдския театър Крусибъл.

Още по темата

 

24-годишният шотландец води на световния първенец Марк Селби с 10-6 части след втората сесия от техния двубой от втори кръг и е само на три партии от сензацията.

Днешната втора сесия започна при равенство в резултата. Брейк от 56 точки беше достатъчен на младока, за да дръпне напред.

Селби взе крехка преднина в следващия фрейм, но беше надигран в размяната на сейфти удари и разликата стана два фрейма.

Все пак Веселяка от Лестър съкрати изоставането си със сенчъри брейк от 120 точки, но после отново беше надигран в тактическо отношение, където е силата му.

След кратката почивка световният шампион и №1 в ранглистата Селби записа солиден халф-сенчъри брейк от 83 и отново се доближи плътно зад опонента си.

Макгил обаче направи силен финален спринт на сесията и спечели последните три партии. Той първо избухна със стотачка от 125 точки, а после добави серии от 48 и 54 точки.

Решителната трета сесия започва тази вечер от 21.00 часа българско време и със сигурност ще бъде изключително интригуваща за наблюдаване.

Ето още резултати от втори кръг:

Джон Хигинс - Динг Джънхуей 5-3, втората сесия започва в 16.30 часа

Стюърт Бингъм - Греъм Дот 6-2, втората сесия започва в 21.00 часа