Рони О'Съливан води на Матю Стивънс с 5-3 фрейма след първата сесия в двубой от втори кръг на световното първенство по снукър, което се провежда в Шефийлд.

Рони взе крехка преднина в първия фрейм след халф-сенчъри брейк от точно 50 точки и при само две останали червени топки на масата имаше аванс от 16 пункта след неуспешен дабъл за средния джоб.

Стивънс взе превес в размяната на сейфти удари, вкара жълтата с невероятен дълъг удар за горния десен джоб, разчисти масата и открадна партията. Яхнал вълната на емоциите, уелсецът изненадващо удвои аванса си чрез солиден халф-сенчъри брейк от 82 точки.

Ракетата дръпна с 34 точки в началото на третия фрейм, но допусна грешка и даде воля на гнева си. Той първо удари масата с щеката си, а после я хвърли в стола за почивка. Не след дълго обаче той получи нова възможност и направи пълно разчистване с много агресия, като в някои от ударите вкарваше максимална сила.

Четвъртата партия се оказа неособено зрелищна и в нея петкратният световен първенец записа две малки серии, благодарение на които изравни резултата.

Халф-сенчъри брейк от 63 точки след почивката беше достатъчен на Ракетата да осъществи пълен обрат. В шестата партия той дръпна с 61 точки и след продължителна размяна на сейфти удари поведе с 4-2 части.

Стивънс поведе с 55 точки в седмия фрейм, но пропусна черна топка за горния десен джоб. Славният англичанин се нуждаеше от две визити, във втората от които направи пълно разчистване и открадна партията.

В последния фрейм за вечерта двукратният световен вицешампион си „подложи” с малка серия, а след това получи нов шанс. Този път той не сбърка и добави хубав халф-сенчъри брейк от 71 точки.

Втората сесия започва в неделя, от 16.30 часа българско време.