Рони О'Съливан разби Матю Стивънс във втората сесия и води с  12-4 фрейма в мач от втори кръг на световното първенство по снукър, което се провежда в шефийлдския театър "Крусибъл". Така Рони е само на фрейм от победата.

Още по темата

 

Втората сесия започна с халф-сенчъри брейк от 62 точки на петкратния световен първенец, който измъкна последвалата фрагментарна партия и дръпна с 6-3 части.

Уелсецът взе крехка преднина в следващия фрейм, но допусна грешка. Ракетата обаче също върна жеста и след серия от 52 точки Матю се разписа за деня.

Преди кратката почивка англичанинът пое контрола върху масата и конструира великолепен сенчъри брейк от 110 точки. Интересното е, че това беше стотачка №147 за Рони на световни първенства.

О'Съливан започна втората мини-сесия така, както завърши първата - с великолепен сенчъри брейк от 139 точки, като този път той разчисти цялата маса за стотачка №791 в кариерата си.

Продължителната серия от точки на Рони секна на 29 в следващата партия, когато той пропусна черна топка за горния ляв джоб, но не след дълго получи възможност да сграбчи фрейма и го стори: 10-4.

Последва фрейм на грешките, в който Стивънс направи непростим пропуск с механичния мост, пропускайки елементарна топка на самия джоб. Рони пък се долепи до синя и се самонаказа с удар по главата.

При аванс от 53-17  точки уелсецът пропусна своя фреймбол - червена топка за горния десен джоб, правейки удара с лява ръка. Ракетата вкара предпоследната червена топка от дистанция, разчисти масата и открадна партията.

В последния фрейм за втората сесия Стивънс отново получи възможност, но я пропиля. О'Съливан наниза брейк от 61 точки и се доближи само на една партия от крайния успех. Доиграването е утре вечер от 21.00 часа българско време.


Ето и други резулатти от втори кръг:

Бари Хоукинс - Марк Алън 13-11 (от 8-11)

Шон Мърфи - Джо Пери 7-1, втората сесия започва в 21.00 часа

Джъд Тръмп - Марко Фу 5-3, втората сесия започва в 21.00 часа

Нийл Робъртсън - Али Картър 10-3, играе се в момента