Един от фаворитите на букмейкърите Джъд Тръмп се класира на четвъртфиналите на световното първенство по снукър, надигравайки във втори кръг Марко Фу с 13-8.

Днешната трета сесия започна при аванс от 10-6 части за Прическата, който започна добре, но после изгледа как неговият опонент реализира солиден халф-сенчъри брейк от 94 пункта.

В следващата партия се стигна до размяна на класни сейфти удари и излизане от позиция на двамата майстори. Англичанинът показа по-здрави нерви и възстанови аванса си от четири фрейма.

Серия от 59 точки доближи левичаря само на партия от крайния успех, но първата щека на Хонконг взе превес в следващия фрагментарен фрейм. В партия №21 в мача Тръмп се настани край зеленото сукно още от самото начало и изригна с блестящ сенчъри брейк от 133 точки.

На четвъртфиналите утре Тръмп ще се изправи срещу най-добрия азиатски състезател в историята Динг Джънхуей.

Шон Мърфи също подпечата класирането си на четвъртфиналите, след като днес довърши Джо Пери в протоколното доиграване, в което световният шампион от 2005 година се нуждаеше само от един фрейм.

Пери спечели завързаната първа партия в третата сесия, но малко след това Мърфи записа халф-сенчъри брейк от 68 точки, побеждавайки с 13-5.

За място на полуфиналите шампионът от България Оупън излиза срещу екзекутора на световния шампион Марк Селби - Антъни Макгил.