Рони О'Съливан изостава с 3-5 от Стюърт Бингъм след първата сесия от техния 1/4-финален двубой на световното първенство по снукър, което се състои в шефийлдския театър "Крусибъл".

О'Съливан започна с дълга червена и направи три комбинации с черна топка, но се затвори за график от "147" и продължи със синя топка. В крайна сметка той реализира сенчъри брейк от 116 точки и откри резултата.

Петкратният световен първенец взе крехка преднина в началото на втория фрейм, но изигра слаб сейфти шот след неуспешен кенън и Бингъм го наказа с брейк от 64. Ракетата имаше възможност да открадне партията, но при останали четири топки на масата допусна грешки и Стюърт изравни резултата.

Последният продължи да играе на високо ниво и конструира приличен халф-сенчъри брейк от 75 пункта, благодарение на който осъществи пълен обрат.

Оставена на джоба червена топка позволи на Ракетата да започна серия малко по-късно и той се справи по най-добрия начин, записвайки втори сенчъри брейк в мача, този път от 118 точки.

След почивката и двамата допуснаха досадни грешки и Рони се настани край зеленото сукно, правейки нещо невиждано - преди един от ударите той реши да провери дали розовата ще се върне на своята позиция, изчислявайки разстоянието с... кредата си!

Петкратният световен шампион записа халф-сенчъри брейк от 87 и завърши фрейма с изкарване на черната топка извън масата. Така той си върна аванса в резултата: 3-2.

Шестата партия се оказа истински фестивал на грубите грешки. Бингъм пропусна лесна червена с механичния мост, а при разработена маса Рони сбърка розовата от лесна позиция. Малко по-късно резултатът вече бе изравнен.

Грешките започнаха да валят и в следващия фрейм - Стюърт вкара червена, но докосна кафявата топка с ръката си. Веднага след това О'Съливан пропусна червена, но пък вкара бялата в джоба... Рони имаше нужда от два снукъра и взе четири точки от фаул, но после противникът му вкара зелената топка и поведе с 4-3.

В последната партия за сесията Бингъм поведе с 30 точки, Ракетата го изравни, след което поредната грешка на големия шампион му костваше партията.