Рони О'Съливан и Стюърт Бингъм завършиха 8-8 след втората сесия от техния 1/4-финален двубой на световното първенство по снукър, което се провежда в шефийлдския театър "Крусибъл".

Още по темата

 

Втората сесия започна при аванс от 5-3 за Бингъм и той отвори разлика от целия три партии, изригвайки със сенчъри брейк от 145 точки, като това е изравнен най-висок брейк на тазгодишното първенство. Точно толкова има и Нийл Робъртсън.

Ракетата спря пропадането си от четири поредни партии за неговия противник в мача и след няколко визити на масата измъкна десетия фрейм, правейки халф-сенчъри брейк от 56 пункта.

Петкратният световен шампион продължаваше да изпитва видими трудности както при вкарване, така и с позиционирането си. Въпреки това той се наложи и след това чрез серия от 61 точки.

В последната партия за мини-сесията Бингъм дръпна напред с 41 точки, но изпусна юздите. Самият Рони обаче също не можеше да се задържи трайно край зеленото сукно и фреймът трябваше да се реши по последните три топки.

Добре поставен снукър от по-опитният англичанин принуди Стюърт да остави синята топка пред горния ляв джоб и малко след това беше наказан: 6-6.

След почивката по-малко успешният от двамата англичани поведе с трийсетина точки, но пропусна червена топка за ъгловия джоб. Ракетата изглеждаше в пол-позишън да поведе в резултата, но преподряза черната за средния джоб и малко по-късно Бингъм поведе.

Той стартира добре и в началото на следващата част, но направи пропуск и О'Съливан конструира третия си сенчъри брейк в двубоя - 103 точки.

Последва партия, в която и двамата англичани допускаха твърде много нетипични грешки от сравнително лесни позиции. Все някой трябваше да надделее и това стори Ракетата, който се оказа напред в резултата за първи път от петия фрейм насам.

В последната партия за сесията Бингъм взе превес, Рони го обърна до 68-37, при една останала червена топка на масата. Той я отлепи от борда, но нямаше позиция за стрелба и затова постави снукър.

Стюърт върна снукъра и неговият противник фаулира черната топка. Малко след това Рони остави червената и беше наказан. Доиграването е тази вечер от 21.00 часа българско време.