Стюърт Бингъм е на път да взриви втора атомна бомба на световното първенство по снукър, водейки с 13-11 фрейма на Джъд Тръмп във втория полуфинал в шефийлдския театър "Крусибъл".

Още по темата

 

Прическата спечели първите две партии в третата сесия след халф-сенчъри брейкове от 61 и 91 точки, за да изравни фреймовете: 9-9.

Бингъм изглеждаше леко скован в началото на днешния сеанс, но постепенно се отпусна и демонстрира, че не случайно е елиминирал фаворита за титлата Рони О'Съливан на четвъртфиналите.

Стюърт влезе в поредица от цели четири партии, в които записа стабилни брейкове от 67, 62 и 59 точки. По-младият от двамата англичани имаше своите шансове на няколко пъти, но изпускаше инициативата.

При пасив от 9-13 части, Тръмп се настани край зеленото сукно, но след 44 точки в своя полза допусна грешка. Бингъм отговори с халф-сенчъри брейк от 56, но малко по-късно направи цели девет поредни фаула.

Партията трябваше да се реши по по синята топка и Стюърт постави опонента си в добър снукър зад черната. Джъд направи фаул и Бингъм вкара синята, но заложи розовата на ъгловия джоб и съперникът му намали пасива си на 10-13.

В последната партия за третата сесия левичарят наниза 65 поредни точки, които му бяха достатъчни, за да съкрати изоставането си на 11-13. Доиграването на мача е тази вечер, от 21.00 часа българско време.