Стюърт Бингъм продължава да изумява с представянето си на тазгодишното световно първенство по снукър, водейки сензационно с 14-11 на Шон Мърфи в мача за титлата.

Още по темата

 

Третата сесия започна при крехък аванс на Мърфи, но неговият опонент спечели всичките четири партии в първата мини-сесия, демонстрирайки страхотна игра.

Палачът на Рони О'Съливан и Джъд Тръмп записа халф-сенчъри брейкове от 87 и 51 точки, правейки обрат, но най-интересното се случи в 20-ия фрейм.

В него Бингъм комбинира 14 червени с 14 черни топки и вървеше в график за максимален брейк. Той разви останалата на борд последна червена топка, но се получи "двойна целувка" и не успя да я подреже за средния джоб.

Халф-сенчъри брейк от 50 точки на Стюърт и още една малка серия му осигуриха и следващия фрейм, като по този начин той дръпна с 12-9 части.

След кратката почивка световният шампион от 2005 година най-после се събуди и сложи край на черната си серия чрез серия от 59 точки, но Бингъм отвърна със солиден халф-сенчъри брейк от 87 и възстанови аванса си от три партии.

Мърфи отвърна с хубав брейк от 84 точки, но неговият опонент го наказа със серия от 57 и 28 точки, за да завърши сесията при аванс от три партии.

Последната четвърта сесия започва в 21.00 часа българско време и в нея Бингъм се нуждае само от още четири фрейма, за да стане световен шампион.

Както е известно, на 21 май той навършва 39 години и е на път да стане най-възрастният състезател в модерната история на снукъра, който печели световната титла за първи път в кариерата си. До момента неговото най-добро постижение беше достигане на фаза четвъртфинал.