Петкратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан надви близкия си приятел Джими Уайт с 4:3 фрейма в изключително качествен демонстративен мач, игран в столичната зала "Триадица".

Джими започна ударно, конструирайки великолепен сенчъри брейк от 114 точки, изправяйки публиката на крака. Стигна се да фрагментарен фрейм, в който все пак Ракетата взе превес и изравни резултата.

В третата партия Рони показа за какво е дошъл в София и изригна с фантастичен сенчъри брейк от 127 точки, но шесткратният световен шампион отвърна с прилична серия от 67 точки.

Досаден пропуск по черната топка прекъсна серията на Ракетата на 25 точки в петия фрейм. Джими дръпна напред, но пропусна сравнително лесна черна топка и малко след това неговият опонент взе частта.

В шестия фрейм и двамата майстори не успяваха да постигнат добри серии, но все пак Ракетата успя да наниже 58 поредни точки и да сложи край на мача.

Двубоят обаче продължи, като снукър-титаните решиха да подарят на публиката още един фрейм. В него Джими постигна серии от 37 и 64 точки.

По време на снукър-шоуто водещи съдии бяха българките Пролетина Величкова и Десислава Божилова, които са сред най-добрите млади съдии в световния снукър. 

Екипът на Gol.bg благодари на талантливата млада фотографка Жаклина Симова за чудесните снимки!