Световният №1 по снукър Марк Селби постигна драматична победа с 6-5 фрейма срещу уелсеца Джейми Джоунс в мач от третия кръг на UK Championship.

Веселяка от Лестър изоставаше през цялото време, но поведе в най-подходящия момент - точно на финалната права.

Джейми стартира ударно и след серия от 53 точки изригна със сенчъри брейк от 133 пункта. Селби отвърна с брейк от 54 и взе превес в последвалата партия на дребно.

В петия фрейм двамата майстори отново се захапаха и розовата решаваше победителя в нея. След продължително надлъгване Джоунс направи дабъл за средния ляв джоб и отново поведе, но Марк изравни.

Двамата си размениха по още една партия, като уелсецът пропусна златни шансове да поведе с 5-3, след като практически бе реализирал два фреймбола, но няколко фаула не му позволиха да хване питомното.

Джейми все пак избухна с още един сенчъри брейк от 111 точки и дръпна с 5-4, но Веселяка от Лестър изравни по невероятен начин, след като мачът изглеждаше приключил за него. Той вкара решителната черна топка и прати двубоя в последен фрейм.

В него световният шампион от 2014 година демонстрира класата си и със серия от 67 точки се класира за осминафиналите, където негов противник ще бъде Дечават Пумжанг или Марк Джойс.