Двукратният световен шампион по дартс Гари Андерсън е най-горещото име в спорта, но се оказа, че действащият световен първенец е голям почитател на снукъра.

Когато преди години шотландецът подкрепя Джими Уайт в битките му със Стивън Хендри, Андерсън е останал неразбран. Защото Хендри също е шотландец, а двамата са родени в един и същ регион.

"Джими винаги е бил мой фаворит, дори когато водеше онези битки със Стивън. На мен просто ми харесва стила на Джими", каза Андерсън по адрес на 6-кратния световен вицешампион по снукър.

"На младини много често играех снукър, най-големият ми брейк е от 114 точки. Правех серии от 60-70 точки редовно, без проблеми. Бях в залата за снукър по-често, отколкото на училище", добавя Гари.

"Но постепенно открих, че моят талант е в дартса. Станах професионалист през 2000 година. Славата не ме промени, същият съм си и дори се притеснявам, когато по улицата хората ме разпознават. Но пък спечелването на две световни титли със сигурност не е неприятно преживяване."

"Присъствах на световното първенство по снукър миналата година и останах изненадан колко е тихо, в сравнение с големите турнири по дартс. Страхувах се да кихна. След финала излязох малко на чист въздух и се срещнах с Джими Уайт. Не срещаш героите си всеки ден. Разговорът ни беше много приятелски", каза още Андерсън.