Преминалият през квалификациите Динг Джънхуей се класира на четвъртфиналите на световното първенство по снукър, елиминирайки един от фаворитите Джъд Тръмп с 13-10 в шефийлдския театър "Крусибъл".

Третата сесия започна при комфортна преднина от 10-6 за китаеца, който реализира халф-сенчъри брейк от 65 точки, но беше надцакан от серията на Тръмп от 70 точки.

Джънхуей обаче се доближи само на една партия от победата, нанизвайки още два халф-сенчъри брейка от 72 и 91 точки в следващите два фрейма. 

Опрян плътно до стената, Прическата отпусна ръката и съкрати изоставането си след серия от 61 точки, за да спечели и последвалата фрагментарна партия. Нещо повече - Джъд влезе в "хеттрик" с брейк от 88 и намали своя пасив на 10-12.

Почувствал за първи път напрежението, Динг изпусна няколко добри възможности в следващия фрейм, но след реализирането на своя мачбол, постави частичен снукър по жълтата топка.

Тръмп фаулира черната и вече имаше нужда от три снукъра, но продължи да гони дивото при всички останали цветни топки на масата. Азиатецът допусна фаул, но получи лесно продължение след това и си върна за предишните две загуби от този противник на световни първенства.

На четвъртфиналите Динг Джънхуей ще играе с двукратния световен шампион Марк Уилямс. 

В същото време Кайрън Уилсън е най-изненадващият четвъртфиналист, елиминирайки Марк Алън с 13-9. За място на полуфиналите Уилсън ще мери сили със световния шампион за 2014 година Марк Селби.