Марк Селби води с 14-11 фрейма на Динг Джънхуей след третата сесия във финала на световното първенство по снукър, което се провежда в шефийлдския театър „Крусибъл”.

Третата сесия започна при аванс 10-7 за Селби, но китаецът наниза халф-сенчъри брейк от  89 точки, след което осъществи истинска кражба. Той изоставаше с 30 точки при една останала червена топка на масата, но направи пълно разчистване и се доближи само на фрейм зад противника си.

Веселяка от Лестър не се смути и отговори със снечъри брейк от 126 точки. В следващата част Джънхуей тръгна в график за максимум, но се отказа и брейкът му от 103 точки отново го долепи на партия от противника: 10-11.

След кратката почивка англичанинът отново взе превес, но трябваше да трепери. Той пропусна черната топка при аванс от 27 точки точно преди разчистването на цветните, а след това фаулира кафявата. Марк все пак получи жълтата, разчисти до кафява включително и поведе с две партии.

И двамата майстори изпуснаха инициативата в следващата част, но световният шампион за 2014 година се възползва от втория си шанс, направи пълно разчистване с брейк от 68 точки и се изстреля напред с 13-10 части.

Динг отново съкрати разликата, конструирайки приличен халф-сенчъри брейк от 52 точки, но в следващата партия Селби отвърна с малка серия от 55 точки и дръпна с 14-11 части.

Заключителната сесия започва в 21.00 часа българско време, а Селби се нуждае от още четири фрейма, за да спечели втората си световна титла и чек за 330 000 паунда.