Марк Селби тотално надигра Рони О'Съливан и води с 6-2 фрейма след първата сесия във финала на втория по сила турнир в снукър календара UK Championship, провеждащ се в Йорк.

Петкратният световен шампион започна срещата по страхотен начин, конструирайки сенчъри брейк от 124 точки, но след това беше надигран от Марк във фрагментарния втори фрейм.

Ракетата си върна аванса в резултата след добра серия от 63 точки, но световният шампион и №1 в ранглистата Селби не се стресна. Той изравни след халф-сенчъри брейк от 67 точки и малко след това наниза поредица от 63 пункта, с която сътвори пълен обрат.

Маратонският шести фрейм продължи почти 45 минути, като двамата англичани си разменяха много класни сейфти удари. Рони получи възможност да разчисти при останали синя, розова и черна топка на масата, но пропусна за средния джоб и Селби изтръгна партията, за да дръпне с 4-2.

Загубената тактическа битка повлия на О'Съливан и той заложи лесна червена за своя противник. Веселяка от Лестър влезе в серия от 58 точки, но пропусна розовата топка за ъгловия джоб. След вкарана червена Рони се затвори и върна своя съперник на масата, а двукратният световен шампион обра овациите с невероятен кенън, спечелил му и тази партия след серия от 51 и пълно разчистване.

Марк наниза 41 поредни точки в следващата част и беше принуден да играе сейфти заради липса на добра позиция, но малко след това вкара неудобна червена за горния десен джоб и довърши започнатото с брейк от 87 точки, гарниран с ново пълно разчистване.

Началото на вечерната сесия е в 21.00 часа българско време, като Селби се нуждае от още четири фрейма, за да триумфира в надпреварата за втори път в кариерата си след 2012 година.