Развил ли е Рони О'Съливан Стокхолмски синдром, се питат феновете на Ракетата. Причината е, че навършилият 41 години вчера майстор на щеката публично разкри за своите симпатии към Марк Селби.

Както е известно, Веселяка от Лестър победи Ракетата с 10-7 във финала на UK Championship в неделя. В своята автобиография Рони описва световния шампион в снукъра като "Мъчителя" и признава, че мрази мачовете срещу него. 

През тази година обаче ледовете между се стопиха и те дори участваха заедно в демонстративни срещи, една от които се състоя и в София.

Интересното е, че с победата си в неделя Селби стана първият играч в историята на снукъра, побеждавал О'Съливан в поне един финал на всеки един турнир от "Тройната корона" - световното първенство, UK Championship и Мастърс.

Друг любопитен момент е, че преди финала на световното през 2014 година и този в Йорк в неделя, Ракетата имаше 100%-успеваемост и на двата турнира, печелейки по 5 трофея.

"Ние изкарахме известно време заедно на демонстративни турнири и на мен ми харесва неговия начин на мислене. Зная, че не случайно е в снукъра. Марк е добро момче и страховит противник край масата", коментира Рони.

"Вече знам, че той не играе бавно само защото е срещу мен. Не го прави целенасочено. Той просто е тежък противник. Марк се опитва да се защитава, да се защитава и да ти прави живота край масата труден."

"В същото време може да играе атакуващо и да прави смели удари. Може да играе еднакво добре в атака и защита, адаптира се много бързо. Аз не съм такъв, защото се опитвам да "изям" топките край масата."

"Марк се справи великолепно във финала и аз го поздравявам. Наслаждавах се на играта си, но пропуснах твърде много удари. Селби е фантастичен играч, който спечели доста турнири. Той е много труден съперник, защото има всичко необходимо, комплексен играч е", добави Рони.