Шампионът Рони О'Съливан показа характер и победи Марко Фу с 6-4 в класен полуфинален сблъсък на престижния снукър турнир Мастърс, провеждащ се в лондонската зала "Александра Палас". 

Срещата започна с халф-сенчъри брейк от 89 точки на Фу, който имаше своите шансове и във фрагментарния втори фрейм, но беше надигран от Рони, който изравни.

Страхотен сенчъри брейк от 110 точки на Марко беше последван от солидна серия от 95 на действащия шампион в турнира, но Фу излезе за трети път начело в резултата след страхотен сенчъри брейк от 141 точки.

Така той подобри най-високия брейк на турнира (140) този сезон, който отново беше негово дело. О'Съливан не се смути и на свой ред също постигна стотачка, но от 122 точки: 3-3.

Във възловата седма партия Ракетата взе аванс от 47 точки, но пропусна черната от нейната оригинална позиция и остави готова маса за противника си, който сграбчи възможността и направи пълно разчистване с брейк от 83.

Ситуацията беше на път да се повтори и в следващата част, в която Рони постигна аванс от 54 пункта, но нямаше продължение и игра сейфти. Фу вкара трудна червена, но малко след това пропусна такава за горния десен джоб и англичанинът направи брейк от 63, гарниран с пълно разчистване.

Ракетата наниза 46 точки в следващата част, когато отново излезе от позиция и сдаде позицията след малка серия в трети пореден фрейм. Той все пак намери дълга откриваща червена, направи пълно разчистване за брейк от 82 и за първи път в мача излезе напред в резултата: 5-4.

Страхотен брейк от 69 точки на Ракетата в следващия фрейм му подпечата победата, като той излиза във финала в неделя срещу Джо Пери или Бари Хоукинс, когото победи миналата година с 10-1 в мача за титлата. Ако Рони спечели трофея, ще стане първият играч в историята със 7 титли на Мастърс.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/X6dUa9a1ixw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OoAI3r1YQ7Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>