Рони О'Съливан профука аванс от четири партии и води само с 5-4 на Гари Уилсън в мач от първия кръг на световното първенство по снукър, което се провежда в шефийлдския театър Крусибъл.

О'Съливан направи летящ старт с четири халф-сенчъри брейка от 57, 58, 63 и 58 точки в първите три партии, за да вземе комфортен аванс. Неговият съперник се разписа със серия от 54 точки, но Рони отвърна с първия сенчъри брейк на турнира, нанизвайки 122 точки при пълно разчистване.

Шестата партия се оказа най-драматична, защото Уилсън реализира своя фреймбол, но веднага след това преподряза червената топка, която беше неговата застраховка. Ракетата се върна да търси нужния му снукър и беше подпомогнат от своя противник, който фаулира бялата. 

Рони разчисти масата и изравни резултата, като по този начин фреймът трябваше да се реши с върната черна топка на масата. Гари опита дабъл, но заложи мишената за горния ляв джоб и петкратният световен шампион дръпна с 5-1.

След това по-славният от двамата англичани поведе с 44 точки, но остави добра позиция за опонента си, който постигна 64 точки, за да се закрепи за мача. Последва серия от 63 точки на 59-ия в света и той започна да диша във врата на О'Съливан.

В последната партия за първата сесия Рони наниза солиден халф-сенчъри брейк от 63 и на теория си осигури шести фрейм в актива, но Гари беше на друго мнение. Той постави противника си в няколко тежки снукъра и Ракетата фаулира розова и черна топка. След това той се измъкна от нов труден снукър, но остави зелената за нейния джоб и Уилсън намали пасива си на 4-5 след пълно разчистване.

Доиграването на мача е утре, от 16.30 часа българско време.