Стивън Магуайър се класира за четвъртфиналите на световното първенство по снукър, елиминирайки Рори Маклауд с 13-3 фрейма, като по този начин спести цяла една сесия.

Шотландецът започна ударно срещу палача на Джъд Тръмп и дръпна рано-рано с 5-0 части след серии от 67 и 71 точки, а първата сесия завърши 6-2 в негова полза.

Във втората сесия тъмнокожият англичанин така и не успя да напипа ритъма си.  Той успя да измъкне 11-ия фрейм с тактическа битка, но до края на мача не взе нова партия в актива си, завършвайки мача само с два халф-сенчъри брейка.

Любопитното е, че при единия от тях (в 14-ия фрейм), Магуайър отвърна с по-висока серия от опонента си и открадна партията. Като цяло Стивън постигна един сенчъри брейк и цели шест халф-сенчъри брейка.

Негов противник на четвъртфиналите ще бъде победителят от двубоя между световния вицешампион за 2013 година Бари Хоукинс (Англия) и световния шампион за 2006 година Греъм Дот (Шотландия). След първата сесия Ястреба води с 5-3.

В същото време световният първенец и двукратен шампион на планетата Марк Селби води с 10-6 фрейма на Шао Гудон след втората сесия от техния 1/8-финален мач. Авансът на Селби можеше да бъде още по-внушителен, но китаецът спечели последните два фрейма на сесията.